23.05.2020

Természetes gyümölcslevek: káros hatás nélkül

Természetes gyümölcslevek: káros hatás nélkül

Természetes gyümölcslevek: haszon és ártalom

A természetes gyümölcslevek kedvelt italok a fanatikusok számára az egészséges életmód érdekében. De annyira hasznosak és biztonságosak? Természetes gyümölcslevek, előnyök és ártalmak, az elkészítésük és felhasználásuk helyes módjai a mi mai beszélgetésünk témája.

Koktél Egészség

Mennyire hasznosak a zöldségekből készült természetes gyümölcslevek?

Nyilvánvaló, hogy a természetes gyümölcslevek különleges haszna a termékek minőségétől és tulajdonságaitól függ. Tehát az alma gazdag pektinekben, mikroelemekben, antioxidánsokban és szerves savakban. A gyümölcsből nyert gyümölcslé anémia, beriberi, túlzott toxinok és toxinok esetén hasznos. Az Orange juice, a nagy mennyiségű C-vitamin mellett, híres az erek erősítéséről, a vese és a máj tisztítására és a vérnyomás normalizálására. A cseresznyevirág javítja az étvágyat, jó lázcsillapító és kiábrándító tulajdonságokkal rendelkezik.

Mennyire hasznosak a zöldségekből készült természetes gyümölcslevek? A sárgarépalé erősíti az immunrendszert és emésztést indukál. Ez különösen hasznos a gyermekek számára a fogak és az ínyek megerõsítésére, valamint a látásproblémákra. A sütőtök is nagyon népszerű. Hatékonyan csökkenti a cukorszintet és a "káros" koleszterinszintet a vérben, serkenti a hematopoiézis folyamatát, enyhíti az idegi feszültséget. Cékla lé, bár nem kellemes íz, jó módja a megfázás megelőzésére. A nyers cukorrépa-gyümölcsléből származó gyümölcslé normalizálja az emésztőrendszer és az anyagcsere folyamatait.

A hasznos természetes gyümölcslevek aktív bekapcsolása előtt fontos megvizsgálni a szervezet sajátosságait és megismerni a lehetséges ellenjavallatokat.

Nem kezelhető

Mi ártalmas a természetes gyümölcslevekre? Az ártalmukat, mint előnyöket, összetételüket alkotó összetevők tulajdonságai határozzák meg. A magas savasságot és a gyomorfekélyt szenvedők szigorúan tilosak bizonyos gyümölcsitalok visszaélésére. Az ananász, az alma, a szőlőlé gyomorégést és a betegség súlyosbodását okozhatja. Túl édes gyümölcslevek ellenjavalltok a cukorbetegek és a túlsúlyos emberek számára. A legjobb, ha helyettesíteni őket hasznos és semleges ízű zöldséglevek. A jövőbeli anyáknak ideiglenesen fel kell adniuk a magas C-vitamin tartalmú gyümölcslevet. Ez növeli a méh hangját, ami a vetélést és más szövődményeket okozhat. A fiatal gyermekeknek nem ajánlott cukorrépa-gyümölcslevet adni, mert súlyos ideges gyomort okozhat.

Természetesen ne felejtsd el a különféle allergiás reakciókat, mely fájdalmas következményekkel jár. A természetes gyümölcslevek károsodása gyakran megmutatkozik annak ellenőrizetlen használatában. Végső soron ez vezethet a létfontosságú elemek rossz emésztéséhez, hosszan tartó hasmenéshez és gyakran az elhízáshoz. 

Az ivás technikája

A táplálék-tudósok emlékeztetnek arra, hogy a természetes gyümölcslevek külön táplálékfelvétel, ezért a legjobb étkezés közben vagy fél órával a rendszeres étkezés előtt inni.

Annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet élvezhesse, ne ártson, fontos tudni, hogyan kell inni természetes gyümölcslevek helyesen. Ezt azonnal készítsük elő, mert egy óra múlva majdnem minden hasznos anyag megsemmisül. Átlagosan a gyümölcslé napi normája 500-700 ml. A túlzás, különösen a gyakori használat esetén, nem ajánlott. Ezenkívül a koncentrált gyümölcslevet vízzel egyenlő arányban kell hígítani. Így a szervezet helyesen fogalmazza meg őket, és semmilyen negatív reakció nem következik be.

A táplálék-tudósok emlékeztetnek arra, hogy a természetes gyümölcslevek külön táplálékfelvétel, ezért a legjobb étkezés közben vagy fél órával a rendszeres étkezés előtt inni. Érdemes megfontolni a különböző termékek egyes jellemzőit. Például, az alma elpusztíthatja a fogzománcot, ezért ezt a gyümölcslevet egy szalmán keresztül itatja. A sárgarépaléc karotin teljes mértékben felszívódik csak zsírok jelenlétében. Add hozzá egy kis tejföl, krém vagy természetes joghurt, és kap egy kiváló vitamin koktél. Ne felejtsük el, hogy a sárgarépalé nagy mennyiségben színezheti a bőrt és a fogakat egy narancsszínű árnyalatban.

Ízformák

A természetes gyümölcslevek előállítása egyszerű folyamat, különösen ha van gyümölcscentrifuga vagy keverőgép. Ugyanakkor bizonyos finomságok még finomabbá és hasznosabbá teszik a léit. Először is alaposan meg kell mosni a gyümölcsöt, mivel sok tengerentúli gyümölcs viaszos. Ha dörzsölni őket egy rántott, próbálja meg gyorsan, mert a hámozott gyümölcsök és zöldségek nagyon gyorsan romlik az oxigén hatása alatt.

A banán, az avokádó és a hasonló gyümölcsök nagyon kevés folyadékot tartalmaznak, ezért külön keverővel keverik, és csak ezt követően befecskendezik a főzött levet. Ha kedveli az édes telített kombinációkat, vegye a mézet cukor vagy juharszirup helyett. És ha a lé, éppen ellenkezőleg, kiderült, cukros, adjunk hozzá egy csipeget egy citrus vagy egy kis citromsav. A készítményből származó só jobb kizárni - tökéletesen helyettesíti a petrezselymet vagy a zellert. Kísérletezzen és keverje össze a különböző léket egymással. Az ilyen színes koktélok sokkal finomabbak és hasznosabbak, mint a monosuk.

Annak megállapítása érdekében, hogy biztos lehet-e a természetes gyümölcslevek önnek és családtagjainak inni, nem fog fájni orvos tanácsát kérni. És megoszthatja kedvenc receptjeit a természetes gyümölcslevekből a megjegyzésekben.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =