07.05.2020

Koje jaja mogu birati u trgovini?

Koje jaja mogu birati u trgovini?

Jaja u kući, kako se pjeva u slavnoj pjesmi, moraju biti obavezna. Ovo je štapić svih kućanica. Ujutro je jaja možete popraviti pristojan doručak. Na svečanim večerama, jaja mogu ukrasiti stol. Oni se ne dodaju samo salatama, već i puni raznovrsnih ispuna, prerušiti se s gljivama, zečevima, miševima, od njih izrezati cvjetove. Također, bez jaja, nećete dobiti dobar peći, domaći sladoled, čašu, kolače i vrhnje. Ali, naravno, sve gore navedeno napravljeno je samo od svježeg jaja. I kako u trgovini saznati koja jaja su najbolji?

Učiti čitati tajne znakove

Koje jaja mogu birati u trgovini?

Jaja koje nam nude supermarkete i male trgovine nužno su označene. A ako razumijete ta čudna slova i brojeve, možete naučiti o jajašima mnogo zanimljivih stvari.

Ako želimo kupiti najsvježije jaja, na policama moramo potražiti kasete s jajima označenim crvenim slovom "D". Ovo pismo znači da su jaja "prehrambena". Zašto - to je nerazumljivo, ali samo jaja koja su srušena prije više od 7 dana imaju pravo biti prehrambene. Čim je ovo razdoblje isteklo, sva jaja pretvoriti se u "blagovaonice", i dobiti plavu "C" za njihovu bačvu.

Tablica jaja su pravi "duge jetre". Rok trajanja takvih jaja ovisi o uvjetima pod kojima su pohranjeni. Ako se jaja drže na temperaturi koja nije veća od dva stupnja, mogu se prodati tri mjeseca. Pri temperaturi od 20 ° C, stolna jaja će biti dosta kvalitetne dane, ali nitko u trgovini neće vam reći koliko je i gdje su bili pohranjeni jaja. Stoga se trebate usredotočiti na datum sortiranja: što je "svježa", to je veća vjerojatnost kupnje više svježih jaja. Usput, ovaj datum, a slova "C" i "D" na jajašima se ne mogu staviti, ali napisati sve informacije izravno na paketu. Ovdje morate odabrati: možemo sve i sve napisati na sve.

No, jaje je podijeljen u kategorije, a kao farmi peradi, dužni smo izvijestiti određene figure, koje, opet, primijeniti na bilo sama jaje, ili na pakiranju. Kriterij po kojem se jaja dodjeljuje određenoj kategoriji je masa. Većina većih jaja težine 75 grama ili više, u najvišoj kategoriji, a označene su slovom „B”, Nešto slabiji od njih odabrali su jajašca. Težina jaja ove kategorije kreće se od 65 do 74,9 grama. Sljedeće kategorije su označene brojevima od jaja u težini od 55 do 64,9 grama - broj „1”, težine od 45 do 54,9 grama - broj „2”, vrlo malo stvar vaganja od 35 do 44,9 grama - broj „3”.

Tajna je da kvaliteta malih jaja ponekad nije gora od ogromnih jaja. Jednostavno male jaja obično nose mladi pilići, tek počinju karijeru na farmi peradi. Usput, većina recepata u kojima se jaja spominju kao sastojak ne zahtijevaju izvanredne fizičke performanse ovog proizvoda. Naprotiv, najpopularnija jaje - srednja, teška oko '55 Dakle, ako imate ideju pogoditi dom jaja iz velikih jaja - kupiti jaja najviše kategorije, te za druge potrebe jaja su savršeni prva kategorija.

Prilikom odabira jaja u trgovini, ne zaboravite da je jaja jaja jaja od svježih jaja. Dobar jaje ugodno obuzima dlan vaše ruke, ali ako je jaje sumnjivo lagano, pa čak i kada ga trese, nešto se bobbing o - ne treba uzeti.

Izgled, boja i čistoća

Koje jaja mogu birati u trgovini?

Nema razlike u boji jaja. Bijeli ili smeđi - na okus ne utječe. Ali stupanj kontaminacije ljuske može puno reći. Obično jaja na farmama peradi ne pranje ništa. Oni su zaštićeni samom prirodom i dugo se mogu čuvati na sobnoj temperaturi, a da vam ne mogu štetiti. No, vrijedno je oprati jaje, jer se razdoblje njezinog skladištenja katastrofalno smanjuje. Stoga se smatraju vrlo prihvatljivim malim zagađivačima, zaglavljenim slamcima ili prugama na cjelini, čvrste ljuske. Naprotiv, neobično čisto jaje treba biti upozoreno. Ali previše kontaminirane ljuske je nepoželjno. Prljavo jaje signalizira da uvjeti držanja peradi nisu jako dobri. I tko će nositi dobra jaja u lošim uvjetima?

Što se tiče ljuske, mora biti jaka, bez pukotina i žetona. Kroz mikroskopske pukotine u jaje mogu dobiti patogene bakterije, i ne žele da se netko oboli s salmonelom. Dakle, ne ustručavajte se otvoriti kasetu s jajašima u trgovini i pregledati jaja na najprikladniji način. 

Jaja su domaća i egzotična

Koje jaja mogu birati u trgovini?
Jaja od domaćih pilića mogu se kupiti na tržištu ili pored njega od djedova i mladih koji se kunem se bojati da je sve svježe i najbolje kvalitete. Rizik od takve kupnje je minimalan ako osoba obrta iza pulta i ima certifikat od veterinara, dokazujući kvalitetu robe. Ali u svim ostalim slučajevima bolje je ne kupiti jaja: nije poznato koliko su pohranjeni i pod kojim uvjetima.

Neki ljudi vole egzotike, a im nije važno kupiti jaje od noja. Za okus, takvo jaje gotovo se ne razlikuje od piletine, ali možete hraniti cijelu obitelj. Noge jaja se čuvaju tri mjeseca. Zahvaljujući čvrstu školjku, nojoljka savršeno podnosi prijevoz. To je samo u supermarketima sve dok se te jaja ne prodaju. Ali na specijaliziranim farmama mogu se naručiti bez problema u Rusiji.

Kvasnja jaja na egzotično je već teško pripisati. Nakon što su kupci cijenili okus tih jaja, i naučili o svojim korisnim svojstvima, prepelice jaja na policama trgovina su stalno predstavljeni. Prije kupnje treba provjeriti i jajašca s kavom: oni imaju vrlo krhku ljusku i često se ispiru i isušuju. Da ne kupujete prepelice, koje su previše dugo na pultu, procijenite ih za težinu. Dobar jaješ od jajeta relativno je teška i osušen je vrlo lagan. I zapamtite, sirovo ova jaja ne vrijedi, bez obzira na to kako se ova metoda preporuča kod iscjelitelja. Kuhajte jaje vjedrima za nekoliko minuta, a ne gube korisna svojstva.

Što se tiče patka, guska i turska jaja, oni su testirani na prikladnost i jede kao piletina, samo u trgovinama ne mogu naći, ali ako kupite - onda poznanika uzgajivače u bakinoj selu, ili u vjeruje domaćina susjednoj farmi. 

Vjeruj, ali provjerite

Za potpuni mir, jaja koja su kupljena u trgovini, možete ponovno provjeriti kondiciju kod kuće. Da biste to učinili, stavite jaje u čašu ili posudu s vodom. Svježe jaje će se utopiti, malo ležeći će plivati ​​otprilike u sredini, i prekršaj - to će plutaju gore.

Ljubitelji svježih jaja mogu ponuditi dizajn jednostavnog ovoskopa. U kartonskom okviru trebate postaviti izvor svjetlosti, po mogućnosti jačeg, a na poklopcu izrezati rupu veličine 4 cm. Jaje smješteno u ovoj rupi će biti osvijetljeno odozdo. Tako možete vidjeti što je žumanjak u njemu, bez previše zračnih komora na tupom kraju, bez ikakvih krvnih pojava u žumanjku itd.

Prošli su sve čekove i prepoznate jaja najbolje se pohranjuju na vratima hladnjaka, ali na gornjoj polici, u plastičnom spremniku. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − 63 =