12.04.2020

Kuhanje jaja u kuhanju

Kuhanje jaja u kuhanju

Tučnjava, koje se spominju čak i na egipatskom papirima, teže samo 10 grama, ali su nekoliko puta hranjivije od pilića. Zbog nedostatka kolesterola, ovaj proizvod je cijenjen u medicinskoj, prehrambenoj i dječjoj prehrani, osim jaja sadrži veliki broj vitamina, elemenata u tragovima, aminokiselina i proteina. Kuja jaja su vrlo ukusna i lijepa pa su vrlo popularni ne samo u pripremanju različitih jela, nego i za uređenje blagdanskog stola.

Kako odabrati jaje od prepelice

Kuhanje jaja u kuhanju
Pažljivo pregledajte ljusku - ne smije biti usitnjena, mikročvrsna i deformirana područja, jer kroz pukotine lako prodiru u mikroorganizme i počinju se aktivno razmnožavati. Jaje ne smije biti previše lagana ili teška. Ako umočite jaja u slanu vodu, svježe jaje odmah će padati, a trulo jaje će plutati na površini.

Kvasnja jaja: tajne za kuhanje

Kuhanje jaja u kuhanju

Kuhana jaja. Kuhana jaja se kuhaju na isti način kao i kokošja jaja - u hladnoj vodi 2 minute nakon kuhanja (mekano kuhano) ili 5 minuta (tvrdo kuhano). Prilikom čišćenja jaja, postoje neke značajke: prvo morate kotrljati jaja na stolu ili se rušiti u rukama da malo razbiti ljusku, a zatim ga možete lako ukloniti tankom trakom.

Kuhane jaja prepelice dodaju se u salate, juhe, žitarice i kuhaju sve vrste zalogaja od njih - na primjer, punjena jaja i sendviče.

Pržena jaja. Najvažnija stvar za prženje je uzeti u obzir broj jaja, kao što je jedan kokošji jaje po težini odgovara pet prepelica jaja. Prije prženja, kako ne biste oštetili žumance, potrebno je rezati oštar vrh nožem, sipati sadržaj u šalicu, i tako učiniti sa svim jajašcima. Nemojte ih odmah slomiti u tavu, inače, kad zavoj dođe na posljednje jaje, pržena jaja već su pripremljena.

Marinirane jaja. Trendska, ukusna i lijepa poslastica ukrašava sve gozbe i svečani stol. Za to, na dnu limenke postavlja se kuhana ljuska prepelica, češnjak, draguno i rešetkane repe. Sve se ulijeva s kipućom marinadom, a hlađena posuda se šalje u hladnjak dva dana.

Sirova jaja. Budući da se prepelice jaja bolje apsorbiraju u sirovom obliku, oni su napravljeni korisnim koktelima s voćem, plodovima i medom. Možete dodati sirova jaja u žitaricama, juhama, salatama i umacima.

Pečena jaja. Vrlo ukusna pečena jaja u pećnici. Da biste to učinili, dovoljno je slomiti jaje u kapu od gljiva, usred ravnog kolača, komada rajčice, patlidžana, tikvica ili krumpira i staviti u pećnicu 2 minute. Ova delikatna i ukusna jela vrlo je popularna kod djece.

Kuhanje jaja u kuhanju

 

Tučnjava jaja čine raznovrsnu prehranu, pružaju priliku da eksperimentiraju i probaju nova jela. Želimo vam sreću u kulinarskoj potrazi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 + = 60