09.12.2019

Lješnjak u kuhanju

Lješnjak u kuhanju

Lješnjak u kuhanju        

Lješnjak - ukusna, hranjiva i vrlo korisna orah. Prema količini proteina i aminokiselina može se usporediti s mesom, a zbog visokog sadržaja vitamina E, ovu maticu preporučuje se uključiti u prehranu djece i trudnica. Masne kiseline, koje su dio lješnjaka, pridonose rastu i razvoju djetetovog tijela, jačaju pamćenje i imunitet. Zbog smanjenog sadržaja ugljikohidrata ovaj se proizvod smatra prehrambenim, tako da možete pripremati jela s lješnjaka bez brige o zdravlju članova obitelji. Dnevna doza oraha za odraslu osobu je 1-2 st. l. Za djecu - ne više od 1 tbsp. l. Lješnjak - idealan proizvod za zdravlje i dugovječnost.

Lješnjak u kuhanju: klasični recepti

Nuts naglašavaju okus sira, u kombinaciji s voćem, suhim voćem, bobicama, sirovima i kiselim mlijekom

Lješnjak se koristi pri pripremi različitih jela, zahvaljujući slatkoj i nježnoj sjeni, tradicionalnim salatom voća i povrća, povrće i umake postaju živopisni i neobični. Čak i kaša, koju mnoga djeca jedu ujutro s velikom nevoljkom, s prženim orasima pretvoriti u pravu poslasticu. Pokušajte dodati lješnjaka u uobičajena jela i osjetiti kako će se igrati s novim okusima.

Mljevenim lješnjacima koriste kao duhovit začina, koji se može posuti po mesu, ribi, gljive, povrće, žitarice i mahunarke. Nuts naglašavaju okus sira, u kombinaciji s voćem, suhim voćem, bobicama, sirovima i kiselim mlijekom. Posebno su ukusni mladi mliječni oraščići, koji nisu imali vremena za smeđu kožu, - razlikuju se od kremastog okusa i ugodno kvrga. Lješnjak bi mrvi slatko halva, nugat, ratluk, kozinaki, čurčhela, žitarice, puslice, muffins i vafle. Lješnjak je dodan u čokoladu, slatkiše, sladoled, mousses, kekse, pudinge, kasete i kruh. Lješnjak napraviti brašno koje se koristi za pripravu konditorskih proizvoda, ulja i lješnjaka obogaćuje jela hranjive tvari i daje mu ugodan okus. Pasmina lješnjaka može biti koristan dessert i izvorna ideja za sendviče koje djeca vole.

Nut od egzotičnog: kuhamo maštom

Lješnjak u kuhanju

Lješnjak je vrlo ukusan u soli i kandiranom obliku, kao iu mliječnim, čokoladnim i voćnim slasticama. Ovaj orah okusom kreme, slatkiše, želei, likeri, kuhati od čuva, konzervirana u med, kuhati omlet i breading meso i ribu u mješavini bilja i začina. Lješnjaci na istoku dodaje rižota i juhe, pečeni s mesom i povrćem, u europskim zemljama lješnjaka i jabuka punjena Božić guska napraviti hamburgere s orasima, dodajte ih u krumpir lonac i posuti ih tjesteninu.

Pasmina lješnjaka može postati ukusna desert i originalna ideja za sendviče koje djeca vole

Matica za punjenje kolača će biti otkriće i matica mlijeko je osobito korisno za djecu i oslabljenih bolesnika, jer je koncentrirana sve potrebne hranjive tvari. Ljubitelji egzotičnih može pripremiti challah neobičan indijski desert s orasima, a ljubitelji tradicionalne ruske kuhinje će cijeniti poznati Guriev kašu i orašasti ženu. U Njemačkoj, s lješnjacima kuhati poznati Lebkuchen elizenlebkuhen, u Italiji, to se dodaje maticu slatkih božićnih kolačića piškotima i karait kuhinja je svečano jelo akalva - snijeg-bijele paste s lješnjacima, koji je napravljen od pretukli bjelanjaka i šećera u prahu. U Belgiji, popularne hrskavim začinjeno biskvit spekulatius cimeta, lješnjaka u Španjolskoj dodan u gazpacho, u Maroku od matice napraviti nevjerojatne kolače u obliku kuglica s pukotinama kore, te u Francuskoj - nježno mlijeko žele žele od mlijeka. Teško je zamisliti bez talijanskom lješnjaka panna cotta, orijentalni slastice - prženi orasi, baklava i šerbet, francuski kolači i pašteta Thuile (pašteta) od zeca s rakijom.

Teško je zamisliti bez lješnjake talijanske panna-kotte, orijentalni slatkiši - roštilj, baklava i šerbet, francuski keksi

S lješnjacima može se kuhati brojnih ukusnih jela, a ako za doručak vaša obitelj će blagdan matica omlet i malina brownie s lješnjacima za desert, svi će zaboraviti na loše raspoloženje. Dajte jedni drugima ugodne trenutke, zbog njih se život sastoji!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 62 = 68