12.04.2020

Pecans u kuhanju

Pecans u kuhanju

Orah pecan: primjena u kuhanju

Egzotični pecans iz Sjeverne Amerike, koji su nekoć bili glavna hrana američkih Indijanaca, voljeli su ruske gurmane. Kad Indijanci nisu mogli loviti meso, prekidali su ih orašasti plodovi koji nisu zadovoljili glad veći od komadića prženog bizona. Šteta što ne uzimamo orah, ali možemo jesti orasima uvezenu iz SAD-a i Australije i kuhati ukusna jela od njih, ljutnje Amerikanaca koji dodaju pecans čak i juhama. Međutim, i tko nas sprječava da čuvaš pecane i pretvori ih u ukusne delicije? Okus pecana je vrlo neuobičajen, kombinira kremaste, vanilije i čokoladne note - čini se kao da jede zamorne, mastičasti kolačići.

Što je korisno za egzotično pecan?

Korisna svojstva pecans su da oni daju snagu i energiju, povećavaju izdržljivost, učinkovitost i koncentraciju pozornosti

Pecan sadrži oko 70% korisnih masnoća, vitamina A, E i B, cijeli kompleks minerala i elemenata u tragovima, masnih kiselina i fitosterola - biološki aktivne tvari sadržane u sjemenu i orašastim plodovima. Fitosteroli jačaju krvne žile i srce, smanjuju razinu kolesterola u krvi i sprečavaju razvoj ateroskleroze. Korisna svojstva pecane matice su da ona daje snagu i energiju, povećava izdržljivost, učinkovitost i koncentraciju pažnje - nije slučajno da su Indijanci bili vrlo snažni i snažni. Prednosti pečenja poznate su svima, a koja je njezina šteta, ako ih ima? Činjenica je da se negativna svojstva matice pojavljuju samo u jednom slučaju - ako je to prejedanje. Sadržaj kalorija pekana je 691 kalorija, tako da prejedanje odmah utječe na ljuske i dobrobit, jer višak ulja uzrokuje mučninu i nelagodu u želucu. Osim toga, pecans potiče apetit, a ako trebate izgubiti težinu, to može postati ozbiljna prepreka za vitavu figuru. Sve je dobro umjereno!

Pecans i njegova upotreba u kuhanju

Pecans se dodaju u kolače i deserte, kao i na jela od mesa, ribe i gljiva

Pecans su ukusne sirove, pržene ili osušeni, oni se dodaju povrća i voćnih salata, u žitarice, sir, meso, riba i gljiva jela, kolača i slastica. Matice se savršeno kombiniraju s sirom i balsamskim ocem, a ulje od pecan može se napuniti bilo kojim jelo, jer ima ukus vrlo osjetljivo i nekako sliči maslinovom ulju. Američke domaćice kuhaju pecansku tortu, kolače, kolače od kleka, mužjaka od kikirikija i pekane kave na blagdane, razmazivanje matica s kavom i narančastim ekstraktom. Američki i europski restorani poslužuju piletinu s pecansima i grožđom, pastrvama i nojevom, raspršene orasima, graškom juhu s pecancima i domaćim čokoladnim orasi.

Pecan i orah: sličnost i razlike

U pecansima nema internih septuma, pa ih je lakše čistiti, nisu crvi i dugo ostaju svježi

Kako mogu zamijeniti pekane koji nedostaju ako su navedeni u receptu? Mnogi kuhari koriste orasima umjesto pecans, koji su malo poput pecans vanjskog oblika (mozak s gyruses), iako pecans su slađe, više nježan i bez gorčine. Orah nije unutarnja pregrada, tako da su lakše očistiti, oni su crvotočan i zadržati svoju svježinu, za razliku od oraha kroz mekano tlo koje prodiru unutar gusjenica. Pristup zraku često pogađa oraha, a oni postaju rancidni - s pecansima takvi problemi ne proizlaze. I pecan ima elegantniji i izduženi oblik od okruglog oraha, pa pite i kolači ukrašeni pecansima izgledaju vrlo slikovito i originalno.

Ako ste kupili insekte pekane i ne možete pronaći nikakvu korist za njih, preporučujemo da ih ostavite na lageru, jer u tom obliku matice mogu ležati do dvije godine, čuvajući njihovu svježinu, okus i prednosti. Ako osjetite kvar, lako ćete slomiti tanku i krhku ljusku, a zatim uživati ​​u ukusnim mastanoj maternici. Drevni Indijanci su shvatili da su pecans najbolji lijek za depresiju, kronični umor i starenje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 7