10.12.2019

Rozs kenyér “Tea”

Rozs kenyér

Az általam bevizsgált rozskenyér-típusok közül ez még mindig az első helyen áll. A tea teája és a kovász, amelyen ezt a kenyeret főzzük, csodálkozzunk.

A kenyér meglepően illatos, a morzsának puha, rugalmas és finoman porózus.

A fermentálási idő biztosan időt vesz igénybe, de nem kell semmit tenni.

1. lépés
A kovász elkészítéséhez meleg vizet öntsünk egy üvegedénybe, öntsük az élesztőt, és hagyjuk őket elszórni. Ezután adjunk hozzá cukrot és rozslisztet. Keverjük össze alaposan, amíg sima, fedjük le a tálat az élelmiszer-film és helyezzük egy meleg helyen. Három óra elteltével keverje össze az erjedést. A teljes fermentációs fermentációs idő 18 óra.
A kovász elkészítéséhez meleg vizet öntsünk egy üvegedénybe, öntsük az élesztőt, és hagyjuk őket elszórni.
Ezután adjunk hozzá cukrot és rozslisztet. Keverjük össze alaposan, amíg sima, fedjük le a tálat az élelmiszer-film és helyezzük egy meleg helyen.
Három óra elteltével keverje össze az erjedést.
A teljes fermentációs fermentációs idő 18 óra.
2. lépés
18 óra elteltével a kovász így néz ki. Készen áll a kovászra, hogy tárolja a hűtőszekrényben, elég egy másik 4-5 kenyér.
18 óra elteltével a kovász így néz ki.
Készen áll a kovászra, hogy tárolja a hűtőszekrényben, elég egy másik 4-5 kenyér.
3. lépés
Most, hogy kész az élesztő, kezdjük előkészíteni a kenyér tésztát. Először készítsen tea sört. Ehhez 60 ml vizet forralunk és öntsünk 3 teáskanál fekete teát. Hagyjuk 5-10 percig forralni. Ezután ürítse ki a teát, és nyomja meg a tealevelet, hogy minden folyadékot maradék nélkül kapjon.
Most, hogy kész az élesztő, kezdjük előkészíteni a kenyér tésztát.
Először készítsen tea sört.
Ehhez 60 ml vizet forralunk és öntsünk 3 teáskanál fekete teát. Hagyjuk 5-10 percig forralni. Ezután ürítse ki a teát, és nyomja meg a tealevelet, hogy minden folyadékot maradék nélkül kapjon.
4. lépés
Kész sört keverje össze a fennmaradó 230 ml meleg vízzel. Ha túl forró, hűtsük 40 ° C-ra. Öntsünk cukrot és élesztőt a vízbe. Hagyja állni 10 percig, hogy lehetővé tegye az élesztő elválasztását. Ezután öntsük almás ecet és olívaolajjal, adjunk hozzá sót. Keverjük össze a száraz összetevőket: rozs és búzaliszt, tejpor. Szitáljon át egy szitán. Öntsük a szitált lisztet a vízbe, és gyúrjuk a tésztát. Adja hozzá az indítómotort, és keverje össze a tésztát a kombinációban 10 percig, vagy manuálisan 15-20 percig. Minél hosszabb ideig keverjük a tésztát, annál jobb a glutén fejlődése. Itt az ilyen tészta kiderül.
Kész sört keverje össze a fennmaradó 230 ml meleg vízzel. Ha túl forró, hűtsük 40 ° C-ra.
Öntsünk cukrot és élesztőt a vízbe. Hagyja állni 10 percig, hogy lehetővé tegye az élesztő elválasztását.
Ezután öntsük almás ecet és olívaolajjal, adjunk hozzá sót.
Keverjük össze a száraz összetevőket: rozs és búzaliszt, tejpor. Szitáljon át egy szitán.
Öntsük a szitált lisztet a vízbe, és gyúrjuk a tésztát. Adja hozzá az indítómotort, és keverje össze a tésztát a kombinációban 10 percig, vagy manuálisan 15-20 percig. Minél hosszabb ideig keverjük a tésztát, annál jobb a glutén fejlődése.
Itt az ilyen tészta kiderül.
5. lépés
Készen áll a tésztát egy üvegedénybe helyezni, olajjal olajjal zsírozva, fedezni az étel csomagolásával és meleg helyen 1 órán keresztül. Ezután tészta tésztát, és hagyja még 1,5 órát. A kész tésztából a kívánt formájú kenyérből készítsünk vágásokat, tegyünk egy lisztes serpenyőbe, majd törölközővel lefedjünk, és további 30 percig megpróbáljuk megjavítani.
Készen áll a tésztát egy üvegedénybe helyezni, olajjal olajjal zsírozva, fedezni az étel csomagolásával és meleg helyen 1 órán keresztül.
Ezután tészta tésztát, és hagyja még 1,5 órát.
A kész tésztából a kívánt formájú kenyérből készítsünk vágásokat, tegyünk egy lisztes serpenyőbe, majd törölközővel lefedjünk, és további 30 percig megpróbáljuk megjavítani.
6. lépés
Ekkor melegítse fel a sütőt 200 ° C-ra. Sütjük a kenyeret egy előmelegített sütőben 40-50 percig, amíg teljesen kész. Készen áll a kenyérre a rácsra, és hűtsük le. Most vághatja le a kenyeret és élvezheti. Bon appetit!
Ekkor melegítse fel a sütőt 200 ° C-ra.
Sütjük a kenyeret egy előmelegített sütőben 40-50 percig, amíg teljesen kész.
Készen áll a kenyérre a rácsra, és hűtsük le.
Most vághatja le a kenyeret és élvezheti.
Bon appetit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − = 59