12.04.2020

Saláta bab “fekete szem”

Saláta babgal

Valahogy, lassan sétáltam a szupermarketben, elmém a csomagoláson maradt foltos babral. Olyan fényesek voltak és viccesek voltak, mint egy játék, és a "fekete szem" neve ihlette a kalózokat, a forró országokat és a kalandokat. Ezért a babot a kosárba dobtam, és nem is olvastam a csomagra vonatkozó ajánlásokat.
Kiderült, hogy nem tévedtem a választás, mert ez a csodálatos bab nem igényel áztatás, gyorsan főzött, azt a finom íze, és nem veszíti el fényes fajta! Különösen jó a saláták "fekete szemű" babja.
A finom ízletes saláta csodálatos még akkor is, ha a főétel meleg formában szolgál. Ha valaki úgy tűnik, hogy egy száraz saláta, akkor adj hozzá egy kis ketchup vagy paradicsomlé.

1. lépés
A babot mossák, öntsünk hideg vizet (3 csésze), forraljuk fel, főzzük 5 percig magas hő hatására. A víz egyesítéséhez. Bean öntsük a tiszta forró vizet, forraljuk fel és főzzük alacsony lángon 30-40 percig, hozzáadva a citromlevet, 1/2 tk. frissen őrölt bors és babérlevél. Sót adjunk 5 percet a főzés vége előtt.
2. lépés
Bacon szárított egy arany színű, egy száraz serpenyőben, összehajtva egy papírtörlőre.
3. lépés
Ugyanez a pan önteni olajat, a hő a megsütjük a magas hő 1 percig hagyma, szeletelve félgyűrűt, majd paprika, vágott nagy csíkok 5 percig, hozzátéve, száraz bazsalikom, bors és paprika maradék.
4. lépés
Szezonális zöldség paradicsomszószal. Melegen melegítsük 1 percig. A sütés végén adjunk finomra apróra vágott fokhagymát, keverjük, és azonnal helyezzük a zöldségkeveréket babba. Keverjük újra, hogy a bab jól áztassa.
5. lépés
Vágjuk a paradicsomot kockákká, és adjunk hozzá a salátához. Só ízlés szerint.
Tegyen egy adag salátát egy tányérra, a felett tele szalonnacsíkokból.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 − 39 =